Kad počinje izgradnja škole u Goloboku

Nevreme koje je pre dva meseca pogodilo Golobok, selo nadomak Smederevske Palanke, oštetilo je kuće i gazdinstva, a najviše štete pretrpela je najstarija obrazovna ustanova u opštini. U ponedeljak će 140 đaka škole "Nikola Tesla" ipak sesti u klupe u staroj zgradi.

Najstarija škola opštine Smederevska Palanka, iako godinama nije obnavljana, uvek je bila puna dece. Oštećena je bila zubom vremena, ali nevreme koje je zadesilo selo u junu bilo je nemilosrdno prema njoj. Od dva objekta gde su se školovali mališani, jedan više nije u funkciji.

"Radi bezbednosti dece, mi više nećemo koristiti tu zgradu koja je jako puno stradala u ovom nevremenu", kaže Jelena Jelić, direktorka OŠ "Nikola Tesla" iz Goloboka

U tom objeketu bila je nastava za đake od 1. do 5. razreda, dok su stariji razredi bili u zgradi pored, da bi svi bili u jednoj prepodnevnoj smeni. Međutim, od ponedeljka, menjaju se navike i đaka, i nastavnika. Po rečima direktorke Jelić, za 140 učenika biće organizovan rad u dve smene:

"Ništa sporno neće biti, nastava neće da trpi, nastavni kadar je potpuno stručan, rade već dugi niz godina sa tom decom i neki već imaju iskustva sa radom u dve smene."

Škola je trebalo da bude potpuno obnovljena, jer nema salu za fizičko vaspitanje, a đaci i nastavnici koriste poljski toalet, iako se svake godine upiše po koji mališan više, junsko nevreme samo je ubrzalo proces.

"Mi smo već pristupili izradi projekta", ističe Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka, "projekat je gotov i vrlo brzo ćemo krenuti u izgradnju nove škole."

Đacima i roditeljima je, ipak, najznačajnije što ostaju u svom mestu, jer da škola nije osposobljena za nastavu, deca bi morala da putuju do škole u susednom selu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво