Kinezi modernizuju Gorenje

Novi vlasnik Gorenja, kineska korporacija Hajsens namerava da povuče deonice Gorenja sa berze. Odluku o tome treba da donese skupština deoničara polovinom septembra.

Hajsens je vlasnik 95,42 odsto deonica Gorenja. Malim deoničarima spreman je da ponudi 12 evra za deonicu što je ista cena po kojoj je pre tri meseca otkupio vlasničke udele većih deoničara. Ovih dana Kinezi su Upravni odbor Gorenja proširili sa 6 svojih predstavnika. U Velenju ocenjuju da će Gorenje sada rasti i razvijati se brže. Naročito očekuju upošljavanje neiskorišćenih  proizvodnih kapaciteta u svim postrojenjima Gorenja u Evropi.



"Odluka Hajsensa da povlači deonice Gorenja je očekivana i dobra iz dva razloga, prvo zbog toga jer će Hajsensa kao sto posto vlasnik Gorenja moći da bolje vodi ovu kompaniju i drugo, mali će akcionari dobiti pravedne plate za svoj dio u Gorenju. Što se tiče fabrike Gorenja u Valjevu, to je apsolutno dobra informacija. Kako već znate Gorenje želi proširiti proizvodnju frižidera u Valjevu. Krajem ove godine počinjemo selidbu poslednjeg postrojenja za Gorenje fižidere iz Velenja u Valjevo, tako da ćemo u Valjevu praviti baš sve frižidere za robne zamke Gorenja i sada i za Hajsense, kaže pi-ar Gorenja Denis Ostir.

Ne samo u Valjevu, već i u Staroj Pazovi, Gorenje najavljuje dodatno razvijanje fabrike.
Gorenje ima 11.000 radnika. U Srbiji je 3.000 zaposlenih. Evo kako na najnovija dešavanja u kompaniji gledaju radnici u Valjevu.

"Mi se nadamo, pošto je Hajsens velika firma da ćemo raditi veliki broj serija. Samim tim da ćemo moći da tražimo i veće plate i bolja primanja. Jer ovime, definitivno nismo zadovoljni. Zato smo sad, od početka septembra, krećemo u kolektivni pregovor bez obzira da sadašnje preuzimanje Kineza. Sad u tom kolektivniom ugovoru će stajati sve. I godišnji odmori. Nadam se da će se na kraju naći neki dogovor da ćemo sve postići", objašnjava predsednik ASNS Gorenja Nenad Đurđević. 

Do kraja godine u Gorenju najavljuju planirane zakonske izmene u kompaniji, od posebne važnosti za sve zaposlene i kompaniju Gorenje.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи