Deliblato : Takmičenje u pecanju i kuvanju riblje čorbe

Selo Deliblato u opštini Kovin obeležilo je slavu Mesne zajednice. Najviše vremena meštani su proveli na jezeru Kraljevac, koje je Specijalni rezervat prirode, gde je održano takmičenje u pecanju i kuvanju riblje čorbe.

Meštani sela Deliblataponosni su na prelepo jezero Kraljevac, koje je zaštićeno prirodno dobro i zato na dan slave Mesne zajednice tamo pozivaju goste i organizuju takmičenja. Deca se nadmeću u pecanju, a odrasli u kuvanju riblje čorbe.

"Od zabavišta znam da pecam, tata me naučio. Skoro svaki dan dolazim. Danas je bilo lepo, upecao sam 850 grama ribe", kaže  Andrej Florijan iz Deliblata.

"Riba radi, i mala i velika. Ima šarana, soma, smuđa, babuške, deverike." ističe Blagoje Raduljev, iz Deliblata.

"Ovo je četvrti kotlić. Dođu učesnici iz sela, ali i okolnih mesta,Dolova, Mramorka, Kovina. Za sada je to kratka tradicija, za razliku od dečijeg takmičenja „Udicom protiv droge", koje se održava već 15 godina"kaže Aleksandar Sarmeš, upravnik SRP Kraljevac.

Seoska slava u periodu letnjeg raspusta i godišnjih odmora uvek je prilika da dođu gosti iz inostranstva i druže se sa meštanima, kroz različite sportske i kulturne sadržaje. Ovoga puta stigli su rukometaši iz Grčke i predstavnici Srba iz Rumunije.

Joanis Kjusis, potpredsednik rukometnog kluba iz Atine kaže da u njihovom rukometnom klubu igraju deca od 12 godina.

"Došli smo na jedan turnir u Smederevu, ali posećujemo i Deliblato, jer je naš sportski direktor odavde. Deca se jako lepo provode, pogotovo ovde u prirodi. Cilj nam je da učvrstimo zajedničko prijateljstvo", ističe Kjusis.

"Imamo kulturno-umetničko društvo koje će odigrati dve igre, jednu srpsku i jednu rumunsku", kaže Radoslav Petkov iz Rumunije.

Nakon kuvanja riblje čorbe usledila je ukusna zakuska i dogovor da se sve to ponovi i sledeće godine.



 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи