Festival folklora u Užicu

Jubilarni, deseti Međunarodni festival dečjeg folklora „Licidersko srce", počeo je u Užicu defileom 1.300 učesnika iz 13 zemalja. Jedna od naših najlepših i najveselijih manifestacija, uz mnoštvo programa na ulicama i trgovima Užica, Zlatibora i Višegrada, obuhvata i edukativne radionice, izložbe, igraonice i humanitarne akcije.

Veselje je stiglo u Užice sa svim šarenim nošnjama, osmesima, pesmom i pozdravima koji su se u grad na Đetinji slili iz Rusije, Kine, Turske, Kolumbije, Egipta , Letonije, iz Makedonije, Slovačke, Poljske, Slovenije, Bugarske, Republike Srpske i Srbije.

"Mnogo zelenila, kuće u planini, pa i kiša, sve mi je ovde lepo, lepo je Užice", kaže Jusuf, iz Egipta.

"Divan je Festival, upoznala sam mnogo ljudi iz drugih zemalja i njihovu kulturu", zadovoljna je Ana, iz Rusije.

"Uživajte u našoj muzici i kulturi!" poručuje Francisko, iz Kolumbije.

Za učesnike i publiku, svih 5 festivalskih dana, organizovane su mnogobrojne, zanimljive aktivnosti.U folklornim radionicama, jedni druge će učiti svoje igre i pesme, a gosti će iz Užica otići, kao i obično, sa još jednim naučenim - erskim kolom.

"Ta misija prijateljstva , koje deca na ovom uzrastu sklapaju, i to su veze, da kažemo za čitav život i najlepši mostovi, ja mislim prijateljstva, koji kasnije mogu da obezbede i mnoge druge, važnije stvari. Mislimo da je to nešto ubog čega je naš festival važan", smatra Gordana Paunović, predsednica Organizacionog odbora Festivala.

Za proteklih 10 godina, "Licidersko srce" je okupilo gotovo 9.000 mladih sa svih meridijana. Mešale su se melodije, pesme, nošnje i osmesi, rasla prijateljstva, a uspomene u srcima ostale slatke, poput Licidera.

 

















 

 

 

 




 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара