Rasinski okrug: "Start ap program" šansa za preduzetnike

Za započinjanje posla i u prvim godinama rada koje su za preduzetnike i najteže, država nudi sredstva kroz više različitih programa. Među 1.200 prijavljenih za „START AP Program", koji je prošle godine pokrenula Razvojna agencija Srbije, mogućnost da pohađaju besplatnu obuku i ostvare subvencije dobilo je i 33 preduzetnika iz Rasinskog okruga.

Pod istim krovom dve firme i dvojica diplomiranih mašinskih inženjera. Po uzoru na oca Aleksandar Matijević pokrenuo je sopstveni posao otvarnjem mašinsku radionice za proizvodnju alata i mašina za izradu plastike, duvane i brizgane ambalaže . Neophodnu CNC mašinu nabavio je sredstvima Fonda za razvoj.

"2016.godine smo od države dobili sredstva u iznosu od 1,5 miliona dinara, s tim što je milion dinara došlo u formi jako povoljnog kredita, a ostalih 500.000 je došlo u formi bespovratnih sredstava. Mnogo mi je to pomoglo da krenem na bolje i moj i biznis učinilo mnogo kvalitetnijim i na mnogo većem nivou", kaže Aleksandar Matijević iz kruševačke "Indigotehnike".

Sa željom da postane konkuretniji i pokrene serijsku proizvodnju Aleksandar je uposlio još dvojicu radnika i udružio snage sa tri susedne radionice. "Start up programom" njegovu poslovnu ideju podržala je i Razvojna agencija Srbije.

"Ta sredstva su u iznosu od 640.000 dinara, ona su besovratnog karaktera i očekujem da njima nabavimo opremu koja će nastaviti da poboljšava standarde naše proizvodnje i našu prisutnost na tržištu", kaže Aleksandar.

Time će se, kaže Aleksandar, stvoriti uslovi da u narednih godinu dana u svojoj mašinskoj radionici uposli još dvojicu radnika.

broj komentara 0 pošalji komentar