Zbog ljubavi prema Guči, Pribojci postali Dragačevci

Dragačevski sabor trubača u Guči, 58. po redu, biće držan od 9. do 12. avgusta. Finalno takmičenje najbolje plasiranih seniora iz predtakmičarskih centara biće održano u subotu, 11. avgusta. Poslednjeg dana Sabora je takmičenje majstora trube za ovogodišnju titulu šampion Guče. Jedna pribojska porodica obnovila je staru kuću u Guči i napravila konačište.

Miloje Udovičić ugostitelj iz Priboja, propustio je svega nekoliko saobora, od 57, koliko ih je do sada bilo.

Da ubuduće ne bi propustio ni jedan odlučio je da otvori konačište u Guči.

Ja sam voleo iz duše Guču i to je odlučilo o destinaciji, rekao Miloje Udovičić, ugostitelj iz Priboja, još pre dve godine.

Ćerka Jelena kaže - mogao je da bira gde će da započne biznis: "Tatina mama je iz Herceg Novog, a tata je sa Zlatibora. I zapravo umesto da je uložio na Zlatibor ili more, on se odlučio ipak za Guču."

Ovim Pribojcima Guča postaje drugi zavičaj svakog avgusta ili kad se najave organizovane grupe gostiju.

"Nedostaju preko godine kada nisu tu, to smo mi prokomentarisali milion puta, baš nedostaju, jer onda oživi sve ovde", kaže komšinica Branka Novaković, a Stojanka Terzić, takođe dodaje:

"Oni su sad Dragačevci naši. Oni su sad više naši Dragačevci jer Dragačevo vole. Miloje i njegova gospođa Milja to su stvarno jedni od najboljih komšija ovde.

Za koji dan svi zajedno moraće da se još jednom dokažu i kao dobri domaćini. Počinje dragačevski sabor trubača.

broj komentara 0 pošalji komentar