Pijanisti iz celog sveta u Vranju

"Piano samer fest" u Vranju i ove godine najposećeniji je letnji događaj u gradu. Za 4 godine, koliko se održava, posetilo ga je, kažu tamošnji kulturni poslenici, više od 8 hiljada ljudi.

Početak avgusta u Vranju nekoliko godina unazad obeležava klasična muzika. I umetnici i publika vole "Piano samer festival".

"Opet sam u Vranju, to znači da sam ponovo kod kuće. Zato što volim ljude ovde i, znate, ja živim u Nemačkoj, gde svi "misle" pre nego što "osećaju", a ovde je obrnuto i to je lepo", kaže pijanista Mihael Lesli.

Miku Nišimoto iz Japana drugi put nastupa na letnjem klavirskom festivalu.

"Imala sam dobar osećaj i pre tri godine kada sam bila ovde, interakcija sa publikom je odlična i drago mi je da ima dosta mladih", zadovoljna je Miku Nišimoto.

"Gosti festivala su već sklopili prijateljstva sa umetnicima i tako rado dolaze na koncerte. To je ono što je zaista posebno u Vranju, da imamo velike umetnike koji su možda nedostupni običnom slušaocu, a ovde imamo i priliku da iz najneposrednije blizine doživimo kako oni muziciraju", navodi Zoran Imširović, umetnički direktor Festivala.

Sala Doma vojske puna je svake večeri, Vranjanci su zainteresovani da čuju kompozicije poznatih svetskih umetnika, izvođenja pomno prate.

Učesnici će moći da prisustvuju predavanjima, gosti festivala su i profesori sa Sorbone i Fakulteta umetnosti iz Niša.

Pijanisti će publici približiti i stvaralački opus Kloda Debisija, obeležava se vek od smrti poznatog francuskog kompozitora.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво