Presušile slavine u delu Konjovićeve ulice u Somboru

Stanovnici dela Konjovićeve ulice u Somboru, koji žive u dvorišni stanovoma na dva kućna broja, a to je devetoro dece i 22 odraslih, bez vode su četiri meseca. Slavine su presušile kada je susedna fabrika zbog kvara na pumpi isključila tehničku vodu koji su koristila i ova domaćinstva.

Baloni i flaše i kolica. Tako se vodom svakodnevno snabdeva Vesna Šahmanović i to sa javne česme udaljene nekoliko stotina metara. A dnevno joj je za domaćinstvo u kome ima šestoro dece potrebno desetina litara vode, što znači da na česmu idu i po pet puta na dan.

 dodaj

"Koga ima manje, na primer komšija oni idu kod prijatelja da se kupaju. Ja deci i nama vodu za kupanje grejem na smedervcu, veći veš nosim kod prijateja na pranje, ono sitnije perem ručno. Snalazimo se kako znameo i umemo.Šta ćemo raditi na zimu kada Vodokanal zatvori česmu?Odakle ćemo nositi vodu? A niko nam ne nudi nikkavo rešenje", kaže Vesna.

Suve su i slavine u stanu Laze Đukića.

"Sami sebi zatvorite vodu 24 sata u objektu u kome živite. Ništa vam neću govoriti. Kupamo se u tuđim kućama, u drugim kućama peremo veš, vodu donisimo sa bunara koji je daleko 200, 300 metara, u kanisterima", kaže Lazo Đukić.

U Javnom komunalnom preduzeću "Vodokanal" kažu da u tom delu grada nema vodovodne linije, pa domaćinstva koja sada nemaju vodi i ne mogu biti priključena. Direktorka Vodokanala Jasmina Bobić kaže je zato u toku izrada projekta za izgradnju ulične linije. Kada se dobije građevinska dozvola moći će početi granja i vodovodne mreže.

"Oni moraju uraditi projektnu dokumentaciju za svoje priključke, tako da u momentu izgardnje uličnog voda svi mogu da budu priključeni.Ali za to je neophodno da svi budu upisani kao vlasnici svojih objekata i ukoliko imaju zajedničku parcelu da svi daju saglasnost za izgrdanju priključka« kaže direktorica Bobić.

"Nama je rečeno da može da traje tri do pet godina. Meni nije jasno da se to ne može rešiti jer na vodovod je priključen u Remont i Zastava, a to je pored nas, a mi nemamo pravo ni na cisternu", ističe Šahmanovićeva.

Građevinska dozvola mogla biti biti dobijena do jeseni, a početak same gradnje zavisiće od sredstava koja moraju dodatno da se obezbede. Od toga i zavisi da li će stanovnici dela Konjovićeve ulice zimu dočekati suvih slavina, ali biti priključeni da gradski vodovod.







Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво