Teniski kamp u Lukovskoj banji

Teniski kamp u Lukovskoj banji

U Lukovskoj Banji ovog leta boravi više hiljada turista, kao i stotinu dečaka i devojčica iz celog sveta, učesnika desetog teniskog kampa "Jelena Genčić".

Lazara, Nedu, Maksima, Miu, Jana i Vuka ovoga leta u Lukovskoj banji spaja zajednička ljubav prema tenisu. Mnogi od njih ,koji žive širom sveta, Kanadi, Švajcarskoj, Francuskoj, Australiji, ovde dolaze godinama.

"Svako leto dolazim ovde i mene tenis puni pozitivnom energijom. Ne samo što ovde naučimo nešto novo, već stvorimo i nova poznanastva i nove prijatelje, što mi je jako drago", kaže Vladica Vukić iz Beograda.

"U ovom kampu treniram već četiri godine. Imamo razna takmičenja, upoznala sam mnogo drugara", zadovoljnlj je Neda Simić iz Kuršumlije.

"Treniram u Švajcarskoj četiri puta nedeljno, a ovde nedeljno radim više nego u Švajcarskoj jedan mesec", tvrdi Lazar Nikodijević iz Švajcarske.

Teniski kamp koji je osnovala Jelena Genčić, od koje je prva znanja stekao i Novak Đoković, privlači one koji bi da postanu novi šampioni.

"Baš je dobro na tenisu. Moj idol je Novak. Hoću da budem kao on", kaže Maksim Tešić iz Kanade.

"To su učesnici koji godinama dolaze svako leto ovde i vraćaju se rado ovom kampu jer naporno rade i napreduju i osvajaju turnire posle u svojim državama i svojim kategorijama", naglašava Nada Lukić, trener.

Stotinak dece iz Srbije i dijaspore uživa u blagodetima prirode Lukovske banje. Ovde imaju sve uslove za napredak.

"Ovo što činimo zadnjih godina to je upravo da za mlade generacije, sportiste, učinimo što više i mi radimo, znači i razne kampove i gradimo nove terene, stvaramo nove uslove za pripremu, treninge, oporavak i razvoj sportista, naglašava Radovan Raičević, generalni direktor AD Planinka.


Najbolje je i ove godine čekao pehar, nakon takmičarskog dela memorijalnog turnira koji nosi ime Jelene Genčić.
 

broj komentara 0 pošalji komentar