Najlepše bašte Šumadije

Gradska turistička organizacija Kragujevac,duže od decenije,organzuje izbor za najlepše dvorište.Ove godine, takmičilo se osamdestak domaćinstava sa seoskog i gradskog područja.Dodeljene su nagrade u četiri kategorije, a mi smo zavirili u raskošnu oazu pobednika.

Vrednim rukama i obiljem ideja, Veselin i Dragana Stojadinović, od svog dvorišta napravili su park. Posle odlaska u penziju, vredni kragujevčani, pronašli su sebi nov posao,uzgajanje zelenila i cveća.

"Svaku biljku koju smo zasadili bila nam je lepa i svake godine smo dodavali poneku i tako nam to priraslo za srce i onda smo to nastavili" kaže Veselin.

Svoju cvetnu oazu, Stojadinovići uredjuju već dvadeset godina.Svaka biljka zahteva posebnu paznju, a oni su im posvećeni od ranog jutra. U sređivanju dvorištu učestvuje cela porodica.

"Oko četinatra suprug je više zadužen, ,a ja oko ruža, sezonskog cveća, deca oko travnjaka. Imala bih da poručim svima da se drtuže sa prirodom, da sade biljke, cveće, jer to oplemenjuje i sebe i druge", ističe Dragana.

Znaju to vredni Kragujevčani koji u svaki detalj ulažu mnogo ljubavi i pažnje. Kao i kod Stojadinovića, u lepoti ambijenta uživaju gosti, priijatelji, poznanici - i to im je, kažu , najveće priznanje .

"Sve više građana prihvata našu ideju, da očistimo naša dvorišta, da ih obojimo najlepšim cvetnim bojama, i da ih učinimo prepoznatljivim za ovo Šumadijsko podneblje", kaže Snežana Milisavljević, direktorka GTO Kragujevac.

Posvećenost prirodi, uređivanje i ulepšavanje okruženja, podstakli su žitelji Vlakče kod Kragujevca. Na njihovu inicijativu, Gradska turistička organizacija, pokrenula je manifestaciju "Dani otvorenih dvorišta ", koja danas ima poklonike širom Srbije.broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 04. avg 2018, 02:33)
anonymous [neregistrovani]

Bravo i čestitke

Uredjeno dvorište je ogledalo domaćina.