Mladi vaterpolisti Pančeva priželjkuju pobednički tron

Iako jedan od najmlađih klubova u gradu, Vaterpolo klub „Mladost" iz Pančeva, osnovan pre 8 godina, već ostvaruje zapažene rezultate, posebno u mlađim kategorijama. Prvi tim je u Drugoj saveznoj ligi, a 15-godišnjaci su prošle godine bili šampioni države.

Ovi mladi vaterpolisti najviše uživaju leti u svom sportu. Treniraju dva puta dnevno i kako kažu najlepše im je u bazenu. Pratili su zajedno Evropsko prvenstvo u Španiji i uspesi naših reprezenatcivaca dodatno ih motivišu da još bolje treniraju,a maštaju da jednog dana i oni zaigraju za svoju zemlju.

Saša Šiškov iz Vaterpolo kluba „Mladost" u Pančevu kaže - „Pratio sam sve utakmice sa drugarima i odlično smo igrali.Uzor mi je Filipović zbog pozicije na kojoj igra".

Đura Fara iz Vaterpolo kluba „Mladost" u Pančevu ističe - „Želim da budem isti kao i oni,da uđem u reprezentaciju i da igram tako dobro. Uzor mi je Miloš Ćuk".

"Podstiču me da treniram kao i oni, da se borim kao lav. Sinoć sam sa drugarima bio i na dočeku vaterpolista", kaže Jovan Trajković, iz Vaterpolo kluba „Mladost" u Pančevu.

Na treninzima već u ovom uzrastu mladi vaterpolisti uče tehniku šutiranja i otkrivaju sve čari vaterpola i možda je i u tome tajna uspeha našeg vaterpola u svetu, jer snagu na kraju svi steknu.

Dejan Prelić, trener Vaterpolo kluba „Mladost" u Pančevu kaže da je "Najbitnije da dete od 12 do 15 godina uči sve o vaterpolu, jer šta do tad nauči, to mu zauvek ostaje, a posle se samo nadograđuje.Osnova je najbitnija,tehnika, pliavanje,šut i neke strategijske stavri se vežbaju i oni to u ovom uzrastu brzo shvataju i onda napreduju".

Ovi dečaci su u prednosti u odnosu na sve ostale mlade vaterpoliste, jer imaju uzore u svojoj zemlji i gledajući ih kako često osvajaju zlatne medalje imaju još veći motiv da budu vredniji i bolji,jer žele jednog dana da zauzmu njihovo mesto u bazenu, ali i na pobedničkom postolju.
broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 01. avg 2018, 13:53)
anonymous [neregistrovani]

Само напред момци

Само упорност и бићете једног дана наследници ових наших златних ватерполиста који су нас обрадовали пре неколико дана!