Posledice nevremena u Topoli

Treći put ove godine opštinu Topola pogodilo je nevreme. Izlile su se reke i poplavile domaćinstva, oštećene su saobraćajnice, mostovi, uništeni voćnjaci i usevi.

Mladi zasad šljiva na gazdinstvu Vesića u Žabarima odolevao je nevremenu. Grad ga juče nije zaobišao. Iako još zelene, šljive koje je pogodio led počele su da trule, možda će biti dobre samo za rakiju.

Prema rečima Rade Vesić grad je bio krupan kao jaje morke: "Imamo tri i po hektara pod voćem, i od toga više nema ništa."

Nebojši Rankoviću stradali su vinograd, šljive, grožđe, pšenica...

U najnižim delovima Topole poplavljeni su stambeni objkekti. Radnici komunalnog preduzeća od jutros otklanjaju posledice  nevremena. 

Voda je stigla do kapije i sve odnela, kaže Vojka Mirković, u dvorištu, kuhinji, dnevnom boravku.

"Imamo stariju osobu i ne možemo da dođemo do kuće", kaže Radiša Mirković, "nema šanse ni s jedne  ni s druge strane, odsečeni smo načisto." 

Samo za sat vremena palo je 65 litara kiše, izlile su se reke Jasenica, Kubršnica i Kamenica.

Podivljala Jasenica juče je potkopala i odnela ovde most. S druge strane živi deset porodica, do njih se ovim putem više ne može.

Samo pre mesec i po dana grad je desetkovao voće, šteta je procenjena na dvadeset miliona evra. Juče su uništeni i preostali voćnjaci, kukuruz, pšenica.

"Da se ljudima pomogne da imaju prilaz domaćinstvima da puteve osposobimo koliko god možemo imamo više mostova koji su potpuno ili delimično uništeni da to saniramo",ističe predsednik SO Topola Dragan Jovanović, "to je pre svega, i da nekim ljudima materijalno pomažemo." 

Za 150 najugroženijih porodica lokalna samouprava je obezbedila pomoć, sanacija puteva i mostova zavisi od sredstava u budžetu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво