Pripreme paraolimpijaca na Zlataru

Evropsko prvenstvo u atletici za paraolimpijce održava se u Berlinu od 20. do 26. avgusta. Srbiju će na tom takmičenju predstavljati 11 reprezentativaca, a neki od njih pripremaju se na Zlataru.

Zlatarski borovi i proplanci i mir i tišina planine potvrdili su se kao dobro mesto gde sportisti skupljaju snagu i uvežbavaju tehniku pred velika takmičenja. Kada se tome doda i zajednički rad i međusobna podrška naporni treninzi nisu problem već zadovoljstvo ,svejedno da li je prvi susret s ovom planinom ili su bili i pre.

Ovde smo došli prvi put kad smo se za Rio pripremali i pokazalo se dosta dobro za naše pripreme. Imamo sve omogućeno ovde od stadiona,smeštaja i hrane,tako da smo već treću godinu i ne bi menjali da dolazimo i obavljamo pripreme za veća takmičenja", kaže reprezentativac Nemanja Dimitrijević.

Saška Sokolov reprezentativka ističe da je prvi put na Zlataru i da je prezadovoljna.

"Uslovi su odlični,što se tiče hrane i smeštaja, treninga, imamo stadion za bacanje tako da je sve odlično", kaže Saška.

"Na 1300 nadmorske visine može da bude i naporno, ali kad se spustimo u niziju to će biti fenomenalno, siguran sam. Vredno radimo, požrtvovano i to može doneti rezultat u svakom pogledu", naglašava reprezentativac Duško Sretenović.

I malu zlatarsku ekipu muče vremenske prilike i svakodnevna kiša ali im ne kvari planove.

"S obzirom na to kakvo je vreme u celoj Srbiji mi se ovde dobro snalazimo, imamo dobre uslove i dobre mogućnosti da u raznim okolnostima sprovedemo sve ono što smo zamislili. Takmičenje se približava,šta smo uradili, uradili smo. Svako ima neke svoje specifičnosti, zadatke i obaveze koje izvršavamo kako smo se dogovorili i kako zahtevaju reprezentativne pripreme" kaže trener Bojan Ilić.

Zlatar su, kao mesto za pripreme najpre pre koju deceniju otkrili atletičari, a sada je ta planina sve češća odrednica sportista.

 

broj komentara 0 pošalji komentar