Umetnici, đaci i profesori muzike u Arilju

U Arilju se za vikend završava 9. Arlem, letnja muzička manifestacija koja okuplja ljubitelje klasične muzike različitih generacija. Ove godine učestvuju mladi umetnici iz 9 zemalja, kao i proslavljeni izvođači i profesori.

Kada je pre 9 godina muzička porodica Mladenović poželela da znanje, iskustvo i talenat u klasičnoj muzici podari ariljskom zavičaju sve je pomalo izgledalo kao nemoguća misija.

Zvuci klasične muzike, koncerti i sve ono što se dogadja oko Arlema u medjuvremenu su potpuno osvojili Ariljce svih generacija.

"Što se tiče neke osnovne zamisli mislim da smo znatno premašiči sva naša početna očekivanja," Milutin Mladenović, profesor violončela.

"Puno dece iz ovog mesta kojasu bila nekada na poćetku Arlemma sada su đaci Škole za muzičke talente u Ćupriji ili muzičkih škola u Užicu i Čačku. Znači da smo nešto učinili što je dobro.I što je najvažnije, broj dece kojea se prijavljuju za radionice je sve veći. Dolasku na Arlem raduju se i učesnici i profesori, za koje je ova manifestacija iskorak iz uobičajenog", navodi profesorka klavira, Natalija Mladenović.

Aneta Ilić, profesorka solo pevanja, kaže: "Već drugu godinu sam gostujući profesor i oduševljena sam potpuno atmosferom,posetiocima koncerata, decom koja dolaze na radionice gostoprimstvom, mogućnostima."

"Jedna divna muzička manifestacija koja ima za cilj da promoviše klasičnu muziku i umetnost ali i da pomogne mladim i talentovanim umetnicima da se afirmišu dajući mladim ljudima priliku da uče od istaknutih umetnika", objašnjava Brankica Vitorović PR Arlema.

Priča o ariljskoj letnjoj muzičkoj manifestaciji i velikom broju ljudi koji dolaze na svaki koncert potvrđuje da se kvalitet uvek prepoznaje i da vredi ponuditi pravu umetnost u svim sredinama, a Arilje se već sada u svetu osim po malini i tekstilu prepoznaje i po Arlemmu.

broj komentara 0 pošalji komentar