Čeka se na granicama, gužve na putevima

Tokom letnje turističke sezone uobičajene su gužve na putevima i granicama. Pred vikend, poseban oprez savetuje se vozačima na deonicama koje se grade. Najduže se čeka na srpsko-mađarskoj granici, na prelazu Horgoš.

Iako nema pravila u koje doba dana je gužva najveća, kroz granični prelaz Preševo dnevno prođe 25–50.000 putnika.

Najfrekventinije je vikendom, a tokom predstojeća dva dana očekuju veći broj vozila i putnika zbog kolektivnih godišnjih odmora na zapadu Evrope.

"Mi smo s tim u vezi preduzeli sve neophodne mere kako bi se čekanje svelo na najmanju moguću meru. Angažovan je dovoljan broj policijskih službenika, materijalno-tehnička sredstva su sva u funkciji i sa carinom je dogovoreno", kaže Srđan Tasić, komandir stanice Granične policije Preševo.

Nadležni tokom vikenda preporučuju vozačima da koriste druge granične prelaze. Alternativni granični prelaz prema Makedoniji je Prohor Pčinjski, koji je od auto-puta kod Bujanovca udaljen 30-ak kilometara.

Na granici sa Mađarskom je više prelaza. "Putnicima, kao i svake godine, savetujemo da koriste manje frekventne granične prelaze kao što su: Đala, Horgoš 2, Bački Vinogradi, Kelebija, Bajmok, Ratina i Bački Breg", navodi Nemanja Perišić, pomoćnik komandira stanice Granične policije Horgoš.

Povećava se i broj stranih državljana u tranzitu. Na južnom kraku Koridora 10 saobraćaj je usporen duž dve deonice koje se grade, kroz Grdeličku klisuru i od Srpske Kuće do Levosoja.

Tu su ograničenja brzine od 30 do 80 kilometara na sat. Gradi se deonica auto-puta kod Bujanovca, dužine oko osam kilometara. U završnoj fazi je izgradnja dve petlje, sistem za odvodnjavanje, kolovoz na ukupnoj dužini deonice, gradi se i novi most, a u završnoj fazi su i postojeći mostovi.

Na istočnom delu Koridora 10 mnoge deonice auto-puta su završene, od juče i dva kilometra od Staničenja ka Pirotu. A pojačan intenzitet saobraćaja je i na celoj trasi od Niša do granice sa Bugarskom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво