Uređenje obala u Štitaru kod Šapca

Posle prijava i kontrole inspekcije, oko 70 meštana Štitara kod Šapca, odlučilo je da uredi obale oko njiva, kako bi putevi u ataru od skoro 2500 hektara bili prohodni.

Poslednji put, akcija krčenja takozvanih obala u Štitaru kod Šapca organizovana je pre gotovo 40 godina u vreme komasacije, kažu meštani, zadovoljni što će mašine konačno osloboditi put od rastinja i što je najvažnije očistiti obližnji kanal koji je 2014. godine poplavio pola sela.

"Puteve koji su u ovom stanju, ne vredi ni mnogo nasipati, zato što su zatvoreni od svetlosti, od sunca, ne mogu da se suše. Kad naspeš šljunak, on vremenom drži vlagu i onda se raznese pod točkovima traktora, tako da mnogo to znači za selo", kaže Rajko Simić iz Štitara.

Da reše problem, čelnici Mesne zajednice angažovali su preduzeće koje će za manje novca po domaćinstvu, uz pomoć mehanizacije očistiti od šiblja oko 7km obale sa obe strane puta.

"Samo smo ih spojili, da se dogovore na koji način će plaćati, na koji način će se raditi", kaže Dušan Tufegdžić, predsednik MZ Štitar. I dodaje: "Čisti se dva metra pored puta i za sledeću godinu planiramo akciju čišćenja celokupne površine obale".

Radove u ataru Štitara kontroliše i komunalna policija, koja je preventivno posetila vlasnike parcela i naložila da se teren očisti do 1.avgusta.

Aleksandar Mićić iz Komunalne policije u Šapcu kaže: "Meštanima koji ne budu postupali po dogovoru i upozorenju sa naše strane, bićemo primorani da uručimo prekršajni nalog u visini kazne od 5.000 dinara i predmet da prosledimo na vođenje postupka saobraćajnoj inspekciji".

U selu kažu da Ima i vlasnika parcela koji redovno sami održavaju obalu. Zajednički posao trajaće nekoliko dana, posle čega će meštani u interesu sela organizovati novu akciju nasipanja i uređenja puteva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво