Mladi rukometaši u Vrnjačkoj Banji uče od najboljih

Rukometašice i rukometaši uzrasta od 12 do 17 godina okupili su se na 4. rukometnom kampu u Vrnjačkoj Banji kako bi uz pomoć proslavljenih asova unapredili svoju igru. Mnogi od tri stotine učesnika ovogodišnjeg kampa sanjaju reprezentativni dres.

Dolaze iz svih krajeva Srbije, iz Švedske, Rusije, Češke, Italije. Na rukometnom kampu "Ratko Nikolić" uče od najboljih.

"Igram na poziciji levog beka i naučila sam mnogo toga novog što bih mogla da primenim u igri i što će mi koristiti u sledećeoj sezoni", kaže Marija Zafirović iz Beograda.

Dvanaestogodišnjem Strahinji Nikoliću iz Lapova kamp je veoma važan: "Rukometni kamp je bio velika stvar, zbog toga smo mi toliko napredovali od prošlogodišnje sezone." 

Ivan Kovalus iz Rusije rukomet trenira devet godina, u moskovskom klubu Kuncevo: "Treneri su posvećeni i stekao sam mnogo drugova sa kojima mogu da pričam o svemu."

"Vidi se napredak od prošle godine,pa sam odlučila da dođem i ove", kaže Sofija Mirković iz Aranđelovca i dodaje da joj se sviđa kako treneri rade sa njima, i da su im veoma posvećeni.

Proslavljeni rukometni reprezentativac Ratko Nikolić, rukovodilac kampa, sa svojim saradnicima pomaže novim nadama ovog sporta - da isprave nedostatke u igri i da po završetku kampa u svojim klubovima budu još bolji:

"Sve što se priča na treninzima, sve što pokušavamo da im na neki način pokažemo oni upijaju, i mogu da kažem kada deca dođu prvi dan i kada odu sedmi dan, to su druga deca što se rukometa tiče."

Postoji određen broj mladih rukometaša koji su iznad svojih generacija, i koji se izdvajaju po nekim značajnim osobinama i svemu ostalom, ističe Slobodan Jedoksić, koordinator kampa:

"Mislim da ćemo imati prostora da kažemo da možemo da izaberemo neke talente za reprezentaciju."

Ovogodišnji kamp Ratko Nikolić, sa oko tri stotine rukometaša i rukometašica, podeljenih u četiri smene, traje do kraja jula.

broj komentara 0 pošalji komentar