Praznik na nebu iznad Prokuplja

Udruženje ekstremnih sportova "Toplica" iz Prokuplja obradovalo je sugrađane vazduhoplovnom manifestacijom i predstavilo različite tipove vazduhoplova. Piloti ultralakih vazduhoplova, balonari i paraglajderisti priredili su građanima nesvakidašnju predstavu.

Prokupačko Udruženje ekstremnih sportova "Toplica" osnovano je krajem 2016. godine, a naredne godine primljeno je u članstvo Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Na dan gradske slave Opštine Prokuplje 21. jula, u saradnji sa gradskom Turističkom sportskom organizacijom, na fudbalskom terenu lokalnog kluba, okupio je prijatelje balonare, pilote ultralakih vazduhoplova i paraglajderiste, koji su Prokupčanima priredili nesvakidašnju predstavu.

Među brojnim posetiocima najviše je bilo dece. "Srećni smo što smo na licima velikog broja posetilaca videli osmeh i dok su se divili prizoru koji do sada iznad svoga grada nisu videli. Moram spomenuti i ljude koji su toga dana došli sa svojim tezgama da zarade novac, jer je bio dan gradske slave, ali i oni su bili opčinjeni svime što su videli iznad sebe, da su prosto zaboravili zašto su tu", kaže Saša Miljković, predsednik UES "Toplica".

Sve to ne bi bilo moguće, kako ističe Miljković, da tu nisu bili i prijatelji vazduhoplovci iz Aero-kluba "Ćuprija" sa motornim zmajevima, paraglajderisti sa paramotorima, baloni iz Makedonije i  sa Kosova i Metohije:

"Svi oni su omogućili prisutnima da vide njihove letelice izbliza, a neki i da lete u tandemu. Trudićemo se da ubuduće organizujemo ovakva okupljanja, jer je danas najveće zadovoljstvo, kada u ovakvim vremenima, izmamiš osmeh na toliko lica i shvatiš koliko je malo dovoljno za nečiju radost." 

Sledeći skup je 30. septembra, najavio je Miljković, i tada će biti organizovano paraglajding takmičenje.

Iako je ovom prilikom organizator okupio vazduhoplovce iz okruženja - Kruševca, Niša, Knjaževca, Ćuprije, Makedonije i sa Kosova i Metohije, sledeća prilika kada će se u Prokuplju okupiti domaći i međunarodni piloti je takmičenje u paraglajdingu u preciznom sletanju "Prokuplje open", koje će se održati poslednjeg vikenda septembra.

broj komentara 0 pošalji komentar