Besplatan prevoz za najstarije Lozničane

Svi Lozničani stariji od 65 godina bilo da su penzioneri ili ne, od nedavno imaju pravo na besplatan gradski i prigradski autobuski prevoz. Nove olakšice i povoljnosti najstariji žitelji Loznice mogu da očekuju od jeseni.

Oko 3 i po hiljade Lozničana starijih od 65 godina do sada je iskoristilo svoje pravo na besplatan autobuski prevoz na teritoriji grada.

Prema rečima penzionera, ta povlastica naročito znači onima koji žive u udaljenim selima i bez ikakvih primanja, ali i onima sa minimalnim, poljoprivrednim penzijama kojih je ujedno i najviše na području Loznice.

Da bi najstariji Lozničani dobili svoju personalizovanu karticu za prevoz treba da se jave Udruženju penzionera, i sa sobom ponesu ličnu kartu i jednu fotografiju, a troškovi izrade kartice idu na račun grada.

"Karticu sam podigao za sebe i za svoj suprugu. Te mi kartice znače hvala bogu da mogu da putujem, da obiđem svoju opštinu, da ne plaćam," kaže Mikailo Rakić, iz Loznice, a Dragan Mihailović, predsednik Udruženja penzionera iz Loznice objašnjava:

"To za sedam dana sve završava i ljudi su vrlo zadovoljni, jer nema više problema samo pokažu karticu koja je sa slikom, nema više da kažem gužvi da se sad to proverava i tako dalje, znači, mnogo je dobijeno sa ovom opštinskom odlukom."

"Briga o našim najstarijim sugrađanima je jedan od prioriteta rukovodstva grada. Podelom besplatnih povlastica za gradsko prigradski prevoz je najbolji način da popravimo kvalitet života lica starijih od 65 godina. Naravno, u narednom periodu mi ćemo raditi slične akcije i već od jeseni planiramo da sve zainteresovane privrednike i preduzetnike okupimo koji će penzionerima ponuditi određene popuste na svoje proizvode i usluge," navodi Dejan Stalović, gradski menadžer.

Kartice za prevoz su trajne i ne iziskuju bilo kakve dodatne troškove, ali ne važe za sve prevoznike, već za one koje su na konkursu dobili pravo za prevoz putnika na teritoriji našeg grada.

broj komentara 0 pošalji komentar