Renoviranje i preseljenje škola u Smedervu

Kada je prošle godine doneta odluka da se premeste dve srednje i jedna osnovna škola u Smederevu, počelo je renoviranje Ekonomsko - trgovinske škole. Radovi još traju, tako da se još ne zna kada će biti preseljenje.

Najbrojnija škola, koju pohađa gotovo 1300 učenika, Ekonomsko - trgovinska, već dve godine održava nastavu u prostorijama Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj", samo u drugoj smeni, jer u prvoj nastavu imaju osnovci.

Prema novoj raspodeli, Ekomomsko- trgovčka će i ostati u tom objektu.

„Mi smo znali, svi naši roditelji su obavešteli. Učenici su na upisu obavešteni da ovde krećemo od 1. septembra, ali sa normalnim radom, u dve smene na 45 minuta, tako da ne postoji nikakav problem," kaže Violeta Đorđević, direktorka Ekonomsko - trgovinske škole.

OŠ „Jovan Jovanović Zmaj" bi trebalo da se vrati u ovaj objekat iz koje je izašla 1990. godine, međutim, za osnovce ovaj objekat je tenutno neuslovan jer nema školsko dvorište.

Radovi na adaptaciji dvorišta za osnovce, nisu počeli, a renoviranje Ekonomske - trgovinske škole u koju bi trebalo da se preseli Tekstilno- tehnološka i poljoprivredna škola „Despot Đurađ" traje već dve godine.

„Međutim nije to problem 1. septembar, mi smo planirali da krenemo da radimo od 20. avgusta jer nam idu popravni ispiti, razredni ispiti, znači to je neizvesno pitanje i vremena je sve manje i manje," Miladin Vitorović, direktor Tekstilno - tehnološke i poljoprivredne škole" Despot Đurađ".

Dinamika radova diktira i preseljenje, ukoliko sve bude gotovo do 20. avgusta, onda će đaci Tekstilno - tehnološke i poljoprivredne škole biti trajno smešteni u nekadašnju Ekonomsko trgovinsku školu, jer u okviru tog objekta postoji ekonomija na kojoj pohađaju stručnu praksu.

A đaci Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj", ukoliko ne dobiju dvorište, ostaće, i dalje privremeno, u nekada za njih građenoj školi.

 

broj komentara 0 pošalji komentar