Konjičke svečanosti u Šapcu

Šabac je proteklog vikenda opravdao epitet "srpskog Kentakija". Na hipodromu u tom gradu održane su tradicionalne Konjičke svečanosti, sportska manifestacija koja okuplja najveći broj posetilaca. Za dame je, po običaju, šešir bio obavezan rekvizit.

Prefinjenost prirode i ljudi, istorija, prestiž i elegancija na jednom mestu- hipodromu u Šapcu, gde je tradicija konjičkog sporta duga dva veka.

Za dva dana Konjičkih svečanosti, pred više hiljada posetilaca, u deset trka nadmetalo se 90 najboljih galopera u regionu.

Četvrti put, boreći se za Kraljev lovor, u trci Memorijal kralja Aleksandra, trijumfovalo je grlo Merion, štale Intergaj iz Bijeljine.

"Prestiž, manje-više. Veliko nam je zadovoljstvo, više volimo da pobedimo nego da učestvujemo. Trka je bila dobra, konj dobar, džokej ga je dobro vodio," kaže Slobodan Jovanović, vlasnik pobedničkog grla.

Zahvaljujući dobrim uslovima za smeštaj konja, trenerima i jahačima, Šabački hipodrom, najbolji je trening centar,od Pešte do Atine.

Ovde trenira dve trećine ukupnog broja rasnih galopera u zemlji, a sve ih je više iz regiona.

"Ovde su konji vlasnika koji žive u Milanu, Beču, Cirihu, neki konji iz Hrvatske, Bosne, tako da iz godine u godinu sve to napreduje", objašnjava Sovranije Čonjagić iz organizacionog odbora Konjičkih svečanosti.

I ove godine, program Konjičkih svečanosti, na prostoru od 20-ak hektara trave i zelenila, prilagođen je za sve generacije, od škole jahanja, promocije sportova i voltižera, parade fijakera i zaprega do revije šešira.

Posebno uzbuđenje doneo je izbor za najšarmantniju damu sa šeširom i modna revija najmlađih Šapčanki.

"Mogu da kažem da je osećaj izuzetan! Sva ova atmosfera ovde. Sve je zaista fantastično! Dan je prelep, kao i svaki drugi dan na šabačkom hipodromu", kaže Jovana Marković, pobednica izbora za najšarmantniju damu.

Događaji na hipodromu, spoj su tradicije i modernog Šapca, a razvoju konjičkog sporta značajno doprinosi škola jahanja u okviru Srednje poljoprivredne škole.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво