Kragujevac: Prijem za učenike iz Francuske

U skupštini grada Kragujevca priređen je prijem za učenike Francuskog grada Sirena koji u okviru međunarodne saradnje borave u Srbiji.

Kragujevac i Siren su gradovi pobratimi koji su povelju o partnerstvu potpisali pre 51 godinu. Od tada traje intenzivna saradnja u oblasti kulture, privrede i obrazovanja.

Član gradskog veća za obrazovanje, Nedeljko Manojlović, istakao je da je cilj ove saradnje da se steknu prijateljstva među mladim ljudima iz Srbije i Francuske. Poručio je srednjoškolcima iz Sirena da se nada da će svojim prijateljima iz Francuske preneti lepe utiske koje nose iz Srbije.

Francuski srednjoškolci, njih osmoro koji borave u Kragujevcu, već su stekli nova poznanstva. Dan će provesti sa svojim vršnjacima. U okviru posete Srbiji obići će i Prirodnjački centar u Svilajncu, manastir Manasiju, vodopad Lisine, Akva park u Jagodini i Beograd.

Učenici iz Kragujevca nedavno su boravili u Sirenu kod svojih francuskih prijatelja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара