Mladenovići napravili svoj raj na Vlasinskom jezeru

Veliki broj Leskovčana tokom leta o moru ne razmišlja, jer su svoj raj napravili na Vlasinskom jezeru. Među njima je i porodica Mladenović. Na svom placu Desimir poznati leskovački ortoped i njegova supruga Ljiljana obnovili su staru vodenicu, napravili mali vodopad, uzgajaju organsko voće i povrće.

Pre samo desetak godina ovde je bila samo ledina, puna korova i močvarnog zemljišta.

Ali doktor Desimir Mladenović poznati leskovački ortoped i njegova supruga Ljiljana tačno su znali šta žele i kako to da urade.

Zasukali su rukave i napravili svoj raj pored Vlasinskog jezera. Preusmerili su tok malog potoka, obnovili staru vodenicu iz 1934. godine i danas uživaju.

"Brdo niz koje se potok spuštao presekao sam ozidao kamenom i napravio vodopad koji je visok 2 i 80 izuzetan je voda žubori imate utisak da svakog trenutka pada kiša," kaže dr Desimir Mladenović

Kod Mladenovića često dolaze prijatelji na odmor i uživanje. Najviše vole kad im dodju unuci koji žive u Nišu i u Švajcarskoj. Tada je zadovoljstvo najveće.

"Sama slika govori više od reči bili je izuzetno teško ali je uvek i velika volja bila prisutna. Najsrećnija sam kada smo svi tu na okupu deca unuci i naravno prijatelji," navodi Ljiljana Mladenović.

Pored čistog vazduha predivne prirode Desimir i Ljiljana na svom imanju uzgajaju i organsko voće i povrće.

Jagode imaju izuzetnu slast a krompir sade na poseban način.

*Na travi ili zemlji postavimo deblji karton. Na kartonu se stavi jedna određena količina zemlje humusa i stavi se krompir. Preko toga stavimo travu koju smo pokosili u dvorištu i to tako ostaje trava ima ulogu izolatora," objašnjava dr Desimir Mladenović.

Vlasinsko jezero je čarobno, a njegove tajne se otkrivaju ako se prepustite i prilagodite prirodi.

Desimir i Ljilana Mladenović su to znali i napravili sebi kutak kojim se danas ponose. Pored ove lepote o vremenu i moru ne razmišljaju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво