Obnavljaju se škole u mnogim mestima u Srbiji

Osnovnu školu „Siniša Janić" u Vlasotincu koja se kompletno renovira posetio je ministar Mladen Šarčević. Počela je i kompletna rekonstrukcija četvorogodišnje osnovne škole u sremskom selu Berkasovu.

Ministar prosvete Mladen Šarčević posetio je Osnovnu školu „Siniša Janić" u Vlasotincu koja se kompletno renovira.

Preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima obezbedjeno je 77 milona dinara.

Adaptiraju se najpre sprat i potkrovlje kako bi 1. septembra bilo obezbeđeno dovoljno prostora za nesmetan početak školske godine za 700 učenika.

Reforma obrazovanja podrazumeva dobre plate, reformu programa, renoviranje objekata i na kraju digitalizaciju rekao je ministar Šarčević u Vlasotincu.

„Vlada Srbije je ove godine iz mnogo izvora, znači sa više ministarstava od prosvete, privrede, pravde i naročito Kancelarije za javna ulaganja, opredelila velika sredstva. Znači u ovom trenutku je negde pri završetku 99 škola gde su grantovi po milion evra, ali ima i dosta škola po milion i po evra znači, još 26 škola se sada intenzivno radi među kojima je i ova škola i još 9 škola će početi za neki dan.To je samo iz jednog izvora. Tako da ono što je započeto pre 2 godine da se intenzivno ulaže u školske objekte sada se to intenzivno nastavlja," rekao je resorni ministar Mladen Šarčević.

Do početka školske godine i četvorogodišnja osnova škola u Berkasovu, selu na obroncima Fruške gore dobiće nov izgled. 

Počela je kompletna rekonstrukcija od krova do instalacija, grejanja i nameštaja.

Za obnovu škole Evropska Unija je kroz programa Ujedinjenih nacija za razvoj izdvojila je 64.000 dolara.

Za sremskom selo na granici sa Hrvatskom sa oko 500 domaćinstava ova investicija je izuzetno značajna.

"Bitno je zato što se tih četrdeset đaka koji pohađa svake godine se povećava broj đaka što znači da ljudi ostaju da žive ovde, kada vide da je škola takva kakva će biti, to će možda drugima još koji se odluče da žive ovde biti motiv," navodi Ivica Jović, pomoćnik predsednika opštine Šid.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво