"Loznica iz vazduha" - aplikacija za domaće i strane turiste

U drugom ciklusu takmičenja za gradove i opštine „Šampioni lokalnog razvoja" u organizaciji NALED-a i RTS-a, Loznica je ponela vicešampionsku titulu u kategoriji Promocija turzima i kulture.

Grad Loznica i Turistička organizacija su tokom protekle i ove godine akcenat stavili na digitalnu promociju turizma, a turistima omogućili virtuelne ture pomoću mobilne aplikacije.

Svim turistima koji pre dolaska požele da se upoznaju sa znamenitostima Loznice, ili da se bolje snađu u samom gradu, od nedavno je omogućen virtuelni prikaz grada pomoću aplikacije "Loznica iz vazduha".

"Devedeset posto turista se putem androida opredeljuje koju će lokaciju da poseti da li za vikend da li u toku godine, upravo na tom telefonu sada može da pregleda ceo grad. Znači, najpre da pogleda celu teritoriju grada iz vazduha, a zatim virtuelnim putem da se prošeta kroz Tršić, kroz dvorište manastira Tronoše, da uđe u Vukovu kuću, ili da se prošeta parkom u Banji Koviljači", kaže Snežana Perić, direktorka Turističke organizacije grada Loznica.

Turistička organizacija pokrenula je i nov moderni sajt sa ažuriranim informacijama i fotografijama visoke rezolucije. Posetiocima turističkog info centra dostupne se i naočare za virtuelni prikaz grada, a na šetalištu postavljen solarni turistički info pult.

"Turizam prema strategiji našeg lokalnog ekonosmkog razvoja je prepoznat kao jedan od stubova razvoja i mi smo u poslednje vreme poseban akcenat dali na digitalnoj promociji turizma tu smo postigli posebne rezultate, povećan je broj turista, a time i turistički promet", objašnjava Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika Loznice.

Aplikacija Loznica iz vazduha svim turistima dostupna je na sajtu Turističke organizacije, a sve što je potrebno jeste da imaju mobilni telefon i bežičnu mrežu. Osim virtuelnog prikaza Loznice, turistima je omogućena slika i sa još šest lokacija u našem kraju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво