Stankići imaju najlepšu baštu u Pančevu

JKP Zelenilo iz Pančeva poslednjih desetak godina organizuje takmičenje za najlepše uređeno dvorište, balkon i javnu površinu u gradu. Goran i Dragana Stankić nagrađeni su za najlepšu baštu.

Kada su pre nekoliko godina počeli da sređuju svoje dvorište, Goran i Dragan
Stankić iz Pančeva vodili su se idejom da ga pretvore u mali park, zelenu oazu u kojoj će odmarati i uživati.

Pošto oboje rade, nisu hteli da sade previše cveća, koje ne bi stigli da zalivaju i održavaju, već su se okružili ukrasnim drvećem.

Potvrda da im se trud isplatio stigla je iz JKP Zelenilo, koje ih je nagradilo za najlepšu baštu.

„Park je dugačak, a uzak, pa smo gledali da staza kroz njega vijuga i da ima više centralnih zona. To su saveti stručnjaka, koje smo se trudili da ispoštujemo," objašnjava Goran Stankić.

Stankići su se trudili da dvorište urede sa merom, bez suvišnih detalja, a inspiraciju su tražili u rasadnicima, pomalo i na internetu.

Posla oko biljaka, naravno, najviše ima leti, kada treba češće zalivati.

„Najviše ima posla oko tuja, one traže najviše zalivanja. Sada smo došli do nekog nivoa kada nema previše posla, samo šišamo travu. Kad se voli, ništa nije teško," navodiDragana Stankić.

Goran i Dragana su od Zelenila dobili vaučer na 10 hiljada dinara da kupe sadnice za svoj vrt, a osnovna ideja takmičenja je da se što više ulepša grad i prostor u kome živimo.

„Želeli smo da inspirišemo ljude da pokažu i drugima ono što su uradili, da daju primer kako to može lepo i maštovito da izgleda, bez mnogo materijalnih sredstava, a sa puno ljubavi. To zaista izgleda fantastično," kaže Ženja Marinković, pejzažni arhitekta.

Nagrade su dobili i Pančevci koji su najlepše uredili svoj balkon ili zajednički stambeni prostor.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво