FRKA u Kragujevcu

Letnja filmska radionica FRKA biće održana od 1. do 21. avgusta u Kragujevcu. Polaznici će učeiti o istoriji i teoriji filma i o praktičnim, estetskim i zanatskim elementima filmskog stvaralaštva.

Treću godinu zaredom, "FRKA" će okupiti ljude različitih uzrasta i profila zainteresovanih za filmsko stvaralaštvo, pružiti im teorijska i praktična znanja i omogućiti da se oprobaju u ekranizovanju svojih ideja i priča.

Cilj, radionice je, da za tri nedelje polaznici nauče o istoriji i teoriji filma, ali i o praktičnim, estetskim i zanatskim elementima filmskog stvaralaštva.

Prvih 15 dana, program radionice podeljen je na teoretska predavanja i praktične vežbe, a poslednja nedelja - za praktičnu realizaciju filmova, njihovu montažu i postprodukciju.

Filmovi mogu biti bilo kog žanra, a svaki film će na kraju biti javno prikazan i otvoren za diskusiju, analizu i kritiku.

Svaku oblast filmskog stvaralaštva predavaće dokazani stvaraoci: Gordan Matić - scenarista i reditelj, Dunja Petrović - dramaturgija i scenario, Dušan Ivanović - kamera, Vladimir Vasiljević - produkcija i organizacija i dr.

"FRKA" se održava na Maloj sceni Knjaževsko-srpskog teatra od 1 do 21. avgusta 2018. godine.

Učešće na radionici je besplatno, broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 20. jula 2018. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво