Dan otvorenih vrata za buduće policajce u Nišu

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa područnim policijskim upravama, organizovalo je Dan otvorenih vrata kako bi mlade ljude informisalo o konkursu za policijsku obuku, uslovima, postupku izbora kndidata i o kvalifikacionom ispitu.

Imaju manje od 24 godine, završili su srednju školu, zdravi su i fizički spremni, žele da postanu policajci i rade u službi građana.

Uglavnom se policajci gledaju drugačije, kao časni ljudi, ljudi koji pomažu drugima, kaže naš sagovornik: "Zato sam spreman da idem dalje."

Neki se odlučuju za taj poziv jer smatraju da je državni posao bolji od privatnog. Ni devojke se ne plaše tog odgovornog posla.

Na konkurs za osnovnu policijsku obuku koji organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova, zainteresovani se prijavljuju u svojim mestima. Niškoj Policijskoj upravi prijavilo se do sada oko stotinu kandidata, a njih desetoro biće primljeno na obuku u Sremskoj Kamenici, i zaposleno u niškoj policiji.

"Po dolasku stiču zvanje policijskog pripravnika i nastavljaju obuku i usavršavanje da mogu posao da obavljaju samostalno", ističe Nenad Simić, oficir Odeljenja policije. "Obučavaju se za poslove uniformisaog policijskog službenika. Postati policajac ili inspektor u policiji zahteva dosta odricanja, usavršavanja, edukacije."

Rok za prijavljivanje kandidata je 20. jul. Slede provere i testiranja, a zatim obuka onih koji ispunjavaju sve uslove u Sremskoj Kamenici i posao policijskog službenika u mestu prebivališta.

broj komentara 0 pošalji komentar