Prokuplje: Najveće interesovanje za poljoprivrednu i medicinsku školu

Mali maturanti u Prokuplju i ove godine najviše su konkurisali za mesto u poljoprivrednoj i medicinskoj školi. Kao i u drugim mestima, vladalo je veliko interesovanje i za informatičko odeljenje.

Danas i sutra u škole se upisuju budući srednjoškolci. I u Prokuplju je, kao i u drugim mestima, vladalo veliko interesovanje za informatičko odeljenje, koje se ovde formira prvi put, u Gimnaziji.

Prijavilo se 36 učenika, ali je test iz matematike prošlo samo osmoro, koji su na taj način i stekli uslove za upis.

Taj prestižni smer mogu da upišu samo najbolji.

„Mi se nadamo da možda u drugom krugu, da i Ministarstvo nam na neki način pomogne da to bude sa manjim brojem učenika od predviđenog, da ove godine krenemo sa ovom pričom, pa za sledeću godinu, nadamo se da će učenici na vreme da krenu sa pripremama i da bolje urade taj test iz matematike za IT odeljenje," kaže Dragan Minić, direktor Gimnazije Prokuplje.

Najveće interesovanje za upis i ove godine bilo je za poljoprivrednu i medicinsku školu koju upisuju deca ne samo iz Prokuplja već iz svih gradova južne Srbije.

"Dolazim iz Grdelice. Ovde ću upisati smer za pedijatra. Stanovaću u Domu. ovo mi je bila želja od malena", kaže Sanja Vukadinović iz Grdelice, a Sandra Roglić iz Kuršumlija navodi:

"Ja sam od prvog razreda želela da upišem za veterinarskog tehničara i baš sam srećna što sam upala jer mi je to bila prva na listi želja."

Drugi upisni rok je 11. jula, pa svi oni koji ne uspeju da se upišu mogu to učiniti tada.

Slobodnih mesta u Prokuplju ima 46, najviše u tehničkoj školi.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво