Prokuplje: Najveće interesovanje za poljoprivrednu i medicinsku školu

Mali maturanti u Prokuplju i ove godine najviše su konkurisali za mesto u poljoprivrednoj i medicinskoj školi. Kao i u drugim mestima, vladalo je veliko interesovanje i za informatičko odeljenje.

Danas i sutra u škole se upisuju budući srednjoškolci. I u Prokuplju je, kao i u drugim mestima, vladalo veliko interesovanje za informatičko odeljenje, koje se ovde formira prvi put, u Gimnaziji.

Prijavilo se 36 učenika, ali je test iz matematike prošlo samo osmoro, koji su na taj način i stekli uslove za upis.

Taj prestižni smer mogu da upišu samo najbolji.

„Mi se nadamo da možda u drugom krugu, da i Ministarstvo nam na neki način pomogne da to bude sa manjim brojem učenika od predviđenog, da ove godine krenemo sa ovom pričom, pa za sledeću godinu, nadamo se da će učenici na vreme da krenu sa pripremama i da bolje urade taj test iz matematike za IT odeljenje," kaže Dragan Minić, direktor Gimnazije Prokuplje.

Najveće interesovanje za upis i ove godine bilo je za poljoprivrednu i medicinsku školu koju upisuju deca ne samo iz Prokuplja već iz svih gradova južne Srbije.

"Dolazim iz Grdelice. Ovde ću upisati smer za pedijatra. Stanovaću u Domu. ovo mi je bila želja od malena", kaže Sanja Vukadinović iz Grdelice, a Sandra Roglić iz Kuršumlija navodi:

"Ja sam od prvog razreda želela da upišem za veterinarskog tehničara i baš sam srećna što sam upala jer mi je to bila prva na listi želja."

Drugi upisni rok je 11. jula, pa svi oni koji ne uspeju da se upišu mogu to učiniti tada.

Slobodnih mesta u Prokuplju ima 46, najviše u tehničkoj školi.

 

broj komentara 0 pošalji komentar