Dela tri slikara u smederevskoj galeriji

U smederevskom gradskom Muzeju otvorena je izložba slika trojice umetnika - Predraga Blagojevića, Stefana Tasića i Luke Tripkovića. Izložena dela nastala su u periodu od 2016. do kraja 2017. godine.

Tri potpuno različita umetnika, generacijski, temperamentom i slikarskim narativom, kroz svoja dela predstavljaju probleme i izazove sa kojim se suočava savremeno društvo.

Predrag Blagojević, Stefan Tasić i Luka Tripković izložili su dela nastala su u periodu od 2016. do kraja 2017. godine.

"Sva ta pitanja i ti problemi savremenog sveta su zapravo i naši problemi, naravno u drugim razmerama u zavisnosti od toga gde živite, ali mi to sve osećamo i na sve to bi trebalo da imamo ravnopravno pravo i mogućnost da damo odgovor", kaže umetnik Luka Tripković.

Nataša Radosavljević Kuzmanović, direktorka Galerije savremene umetnosti, objšnjava:

"Bez obzira što izlažu isti medij, sliku, oni se bave jednim konceptualnim pitanjem, odnosno, kritički promišljaju vrednosti koje se nalaze u osnovi savremene evropske civilizacije."

Galerija savremene umetnosti bila je devetnaest godina na gradskom Trgu, u prostoru koji je, zbog svoje otvorenosti, privlačio veliki broj istaknutih umetnika sa domaće i strane scene. Međutim, zgrada je vrećena naslednicima, a galerija izmeštena.

"Vratili smo se u našu matičnu kuću, da kažem, pošto je gradska galerija sektor muzeja u Smederevu, i u njihovoj izložbenoj Sali realizujemo naše programe, nastavljamo sezonu 2018 u ovom prostoru", navodi Nataša Radosavljević Kuzmanović, direktorka Galerije savremene umetnosti.

Ovo privremeno rešenje trebalo bi da se razreši do kraja ove izlagačke sezone i da galerija dobije svoj prostor.

A posle ove izložbe, pred publikom će se naći međunarodna izložba fotografija i još pet podjednako jedinstvenih konceptualnih izložbi u ovoj sezoni.

broj komentara 0 pošalji komentar