Pobeda na Vlasinskom letu - karta za Guču

Završeno je 33. Vlasinsko leto. Osam trubačkih orkestara, od 19 takmičarskih, učestvovaće na Saboru trubača u Guči. Najbolji među njima je, po oceni stručnog žirija, orkestar Kristijana Trajkovića iz Zagužanja kod Surdulice.

Kruna 33. Vlasinskog leta je proglašenje pobednika i njihov nastup. U jakoj konkurenciji pobedili su trubači Kristijana Trajkovića.

Do sada je osvajao nagrade kao omladinac, dolazi iz Zagužanja, sela poznatom po trubi i trubačima.

"Osećaj je, stvarno, ne znam kako da vam opišem,prezadovoljan sam, pobednik Vlasinskog leta, druga nam je godina u seniorima, to je velika nagrada za nas", kaže Kristijan Trajković.

Predsednik stručnog žirija bio je magistar trube iz Skoplja Stojanče Kosovski. Mnogo je talentovanih trubača na jugu Srbije, ali se, kaže, oseća ta dodatna nijansa koju daje škola:

"Mislim da je škola najbitnija, mora da se postavi sistem pravilnog sviranja i pravilnog disanja i harmonija u orkestru."

U publici i trubači koji su već dobili kartu za Guču, najbolji na takmičenju u Vladičinom Hanu. Došli su da podrže kolege, prijatelje.

"Ovo je nezamenljivo, ovo je naša tradicija, ovo je, kako da vam kažem, mi živimo za ovo, Surdulica, Vladičin Han i jug Srbije, mi živimo za ovo i za Guču", navodi Saša Antić.

Žiri je za najboljeg trubača proglasio Vladimira Ivanovića iz Zagužanja, a publika Stefana Mladenovića iz Vranja.

Orkestar Elvisa Bajramovića iz Bojnika dobio je nagradu za najbolju pesmu i izvorno muziciranje, a za kolo Milan Nikolić Donja iz Grdelice.

broj komentara 0 pošalji komentar