Uz posao, i porodična kuća za sestre i negovateljice

Domovima za stara lica u čitavoj Srbiji nedostaju negovateljice i medicinske sestre, koje u sve većem broju odlaze da rade u inostranstvo. U Nacionalnom domu u Vladimirovcu odlučili su da uz posao svojim radnicima ponude i bespatan smeštaj za čitavu porodicu.

Konkurs za zapošljavanje u Nacionalnom domu u Vladimirovcu stalno je otvoren, a pošto u Južnobanatskom okrugu nema dovoljno zainteresovanih negovateljica i medicinskih sestara koje bi radile za platu od 50 do 70 hiljada dinara ovde su odlučili da posao ponude i radnicama iz čitave Srbije.

"Želim da dovedem radnike koji hoće da žive ovde, dobiće basplatno stanovanje, kuću koja je u neposrednoj blizini Doma o našem trošku. Nakon 2 godine mogu i da otkupe kuću dugoročnim beskamatnim kreditom. Život u Vladimirovcu je dobar, tu je obdanište, osnovna škola i zašto neko ne bi živeo ovde gde ima obezbeđen posao", kaže Stojmir Matović, direktor Nacionalnog doma Vladimirovac.

Zorica Stamenić koja je glavna medicinska sestra u Nacionalnom domu radi već 15 godina i ovde namerava da dočeka i penziju:

"Treba voleti svoj posao i obavljati ga sa velikom ljubavlju i požrtvovanjem, ali treba i pronaći firmu koja može svakom zaposlenom da omogući ono što on najviše želi, a to su dobri uslovi rada, dobru platu i onda je sve lako." 

Aleksandra Bogdanović zaposlila se pre mesec dana i nema nameru da odlazi u inostranstvo, jer joj je ovde dobro:

"Preporučila bih svim medicinskim sestrama da dođu, jer i ovde mogu da se zaposle, a znamo da su u Srbiji deficitarna slobodna radna mesta."

U Nacionalnom domu žele da zadrže postojeći kvalitet socijalne usluge, a bez dovoljno radnika koji vole ovakvu vrstu posla to je teško ostvariti.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar