Saradnja šabačke bolnice i Instituta za majku i dete

Dečji ortopedi i fizijatari sa Instituta za majku i dete, od ovog leta, po potrebi dolaziće u šabačku bolnicu. Specijalisti iz Beograda, u početku će obavljati preglede i edukovati zaposlene, a u planu su i zajedničke operacije.

Cilj sporazuma između šabačake bolnice i Instituta za majku i dete je unapređenje zaštite dece i omladine.

"Rukovodstvo Opšte bolnice je shvatilo da treba pojačati zdravstvenu zaštitu dece i omladine, posebno u oblasti ortopedije i fizikalne terapije. To su dve oblasti, koje pored drugih, Insitut za majku i dete ima veoma razvijene, a naša je želja, da kroz znanje koje su ekspeti tih oblasti stekli u zemlji i inostranstvu prensu zaposlenima u šabačkoj bolnici, doktorima i medicinskim sestrama. To će biti velika korist za pacijente zbog kojih i postojimo", navodi dr Radoje Simić, v.d. direktor Instituta za majku i dete.

Pored toga što će specijalisti dolaziti u Šabac, uspostaviće se kontakt lekara u ove dve ustanove, kako bi hitni slučajevi na najbolji način bili zbrinuti.

"Naša služba ima 40 kreveta, operišemo preko osamsto dece godišnje, a ambulantnih pregleda ima mnogo više. Ja se nadam da ćemo imati jako dobru saradnju, i da će ona da pokaže dobre rezultate u lečenju naših malih pacijenta iz domena ortopedija, traumatologije, zajedno sa našim fizijatima da razvijemo tu našu zdravstvenu zaštitu dece u ovom segmentu", ističe dr Zoran Paunović, načelnik Službe za ortopediju Instituta za majku i dete.

"Krajem leta očekujemo konkretne poteze i aktivnosti. Opredelili smo se da dečji ortopedi i fizijatri dolaze da rade konsultativne preglede, shodno potrebama, kasnije tu saradnju planiramo da proširimo na eventulne ortopedske intervencije. Njihovi dolasci znače preglede i edukaciju naših kadrova koja je preko potrebna, to je samo početak saradnje", najavljuj dr Slobodan Popović, v.d. direktor Opšte bolnice Šabac.

Želja nadležnih je saradnja i u drugim oblastima medicine. Bolnica u Šapcu nema svog dečjeg ortopeda i fizijatra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво