Studenti Ekonomskog fakulteta na praksi u Kruševcu

Treća grupa studenata završnih godina i master studija Ekonomskog fakulteta iz Niša, ovog leta, su na praksi u kruševačkoj gradskoj upravi, Fabrici maziva i preduzeću Brami u Aleksandrovcu.

Ova stručna praksa sprovodi se, sa ciljem osposobljavanja mladih za rad i primenu teorijskih znanja, te povezivanju obrazovnog sistema i privrede u Srbiji. Oko 200 Kruševljana studira na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

Ugovor o poslovnoj saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Nišu potpisala su i sva kruševačka  javna preduzeća poput Toplane, Poslovnog centra i Vodovoda kao i Auto moto savez Srbije.

Nakon završetka praktičnog rada u ovim preduzećima studentima će se ova praksa evidentirati u dodatku diplome. Po rečima predstavnika Ekonomskog fakulteta u Nišu i kruševačkih preduzeća ovaj oblik saradnje je primer inkluzije dualnog obrazovanja.

Želja Gradske uprave u Kruševcu je da se mladi nakon završenih studija i obavljene prakse vrate u svoj rodni grad. Oni koji budu uspešni u privrednim društvima dobiće i ponudu za posao na pozicijama gde su stručnu praksu i obavili.

 

broj komentara 0 pošalji komentar