Kruševac: U susret Danu nauke

U susret obeležavanja Naconalnog dana nauke i u čast rođenja Nikole Tesle, kruševački Centar za stručno usavršavanje je u saradnji sa Naučnim klubom, za građane u centru grada organizovao niz aktivnosti koje imaju za cilj promociju i popularizaciju nauke.

Izložba "Devet (ne)otkrivenih pogleda" i brojne radionice namenjene su prvenstveno najmlađima. Najviše pažnje publike privukli su robotika, slagalice sa slikama prirodnih dobara i nacionalnih parkova, ogledi i botanički eksperimenti.

Centar za stručno usavršavanje Kruševac nastao je kao rezultat projekata Stručnog usavršavanja obrazovnog kadra, zahvaljujući memorandumu o razumevanju, potpisanom pre petnaest godina između vlada Švajcarske – Agencije za razvoj i saradnju i Ministarstva prosvete. Centar ima ulogu regionalnog lidera u oblasti stručnih usavršavanja. 

Povodom Nacionalnog dana nauke, 10. jula, Astronomsko udruženje "Eureka" organizuje javno posmatranje na brdu Bagdala sa početkom u 21 čas. Za ovu priliku teleskopi udruženja biće upereni ka Jupiteru, Saturnu i Marsu.

Tokom večeri razgovaraće se na temu nauke, njenom značaju za razvoj našeg društva, ali i o savremenim dostignućima iste. Takođe, biće reči i o prvoj letnjoj školi astronomije koja se održava na Jastrepcu.

Ova aktivnost se realizuje kao deo projekta "Letnja škola astronomije Jastrebac 2018" koji se realizuje u okviru Lokalnog akcionog plana za mlade grada Kruševca, uz podršku partnera Kancelarije za mlade, Turističke organizacije grada Kruševca i Centra za stručno usavršavanje.

broj komentara 0 pošalji komentar