Odbojkaški kamp u Zrenjaninu

Odbojkaški kamp sa najdužom tradicijom u Vojvodini, održava se svakog leta u Zrenjaninu. Na ovom kampu su svoje prve korake načinile poznate odbojkašice, a među njima su imena Jovane Brakočević i Maje Ognjenović najpoznatija.

Upravo je Maja Ognjenović ove godine posetila kamp na kome osim dece iz Srbije učestvuju i odbojkašice sa Kipra.

Među pet odbojkašica koje su došle u Zrenjanin kako bi usavršavale odbojku nalazi se i Tatjana Dorinu.

Njene ambicije su da postane poznata odbojkašica u svojoj zemlji.

"Znatno bolje je ovde nego na Kipru i nema puno dece što igraju odbojku tamo na Kipru, tako da više volim ovde da igram," kaže Tatjana Dorinu.

Ovo je sportski kamp na kome se može učiti od najboljih. Svoje umeće i neke od odbojkaških tajni prenela im je proslavljena reprezentativka Maja Ognjenović.

"Mislim da je to jedna jako pozitivna stvar i da njima može dosta da koristi. A opet ponavljam, nisam imala priliku da u drugim zemljama vidim kako, kako te stvari ustvari funkcionišu, ali verujem da je Srbija što se tiče toga vrlo posebna," objašnjava Maja Ognjenović.

Organizator kampa doktor nauka u oblasti odbojke Milenko Vuković, ističe da su organizacijom ovog kampa želeli da pruže priliku devojčicama koje vole odbojku da je igraju i za vreme školskog raspusta:

"Jer smo videli da upravo na kraju školske godine mnoga deca ne odlaze na more, banje već ostaju kod svojih kuća. Da bi ispunili slobodno vreme mi smo došli na ideju davne 2001. godine i od tada do danas uvek u prvoj polovini jula meseca, ovako se okupljamo," navodi Milenko Vuković, rukovodilac kampa.

Statistika pokazuje da se najviše devojčica u sportu opredeljuje upravo za odbojku.

"Od ženske populacije u Srbiji u školskom sportu, deca koja treniraju bilo koji sport, oko 70 posto se bavi i trenira odbojk," kaže Petar Bogunović, predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine.

Ove godine će odbojku učiti oko 80 devojčica u više uzrasnih kategorija. Povodom dugogodišnjeg promovisanja odbojke, Plakete Odbojkaškog saveza Vojvodine dobili su Maja Ognjenović i organizatori kampa.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво