Odbojkaški kamp u Zrenjaninu

Odbojkaški kamp sa najdužom tradicijom u Vojvodini, održava se svakog leta u Zrenjaninu. Na ovom kampu su svoje prve korake načinile poznate odbojkašice, a među njima su imena Jovane Brakočević i Maje Ognjenović najpoznatija.

Upravo je Maja Ognjenović ove godine posetila kamp na kome osim dece iz Srbije učestvuju i odbojkašice sa Kipra.

Među pet odbojkašica koje su došle u Zrenjanin kako bi usavršavale odbojku nalazi se i Tatjana Dorinu.

Njene ambicije su da postane poznata odbojkašica u svojoj zemlji.

"Znatno bolje je ovde nego na Kipru i nema puno dece što igraju odbojku tamo na Kipru, tako da više volim ovde da igram," kaže Tatjana Dorinu.

Ovo je sportski kamp na kome se može učiti od najboljih. Svoje umeće i neke od odbojkaških tajni prenela im je proslavljena reprezentativka Maja Ognjenović.

"Mislim da je to jedna jako pozitivna stvar i da njima može dosta da koristi. A opet ponavljam, nisam imala priliku da u drugim zemljama vidim kako, kako te stvari ustvari funkcionišu, ali verujem da je Srbija što se tiče toga vrlo posebna," objašnjava Maja Ognjenović.

Organizator kampa doktor nauka u oblasti odbojke Milenko Vuković, ističe da su organizacijom ovog kampa želeli da pruže priliku devojčicama koje vole odbojku da je igraju i za vreme školskog raspusta:

"Jer smo videli da upravo na kraju školske godine mnoga deca ne odlaze na more, banje već ostaju kod svojih kuća. Da bi ispunili slobodno vreme mi smo došli na ideju davne 2001. godine i od tada do danas uvek u prvoj polovini jula meseca, ovako se okupljamo," navodi Milenko Vuković, rukovodilac kampa.

Statistika pokazuje da se najviše devojčica u sportu opredeljuje upravo za odbojku.

"Od ženske populacije u Srbiji u školskom sportu, deca koja treniraju bilo koji sport, oko 70 posto se bavi i trenira odbojk," kaže Petar Bogunović, predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine.

Ove godine će odbojku učiti oko 80 devojčica u više uzrasnih kategorija. Povodom dugogodišnjeg promovisanja odbojke, Plakete Odbojkaškog saveza Vojvodine dobili su Maja Ognjenović i organizatori kampa.

 

broj komentara 0 pošalji komentar