Letnji red vožnje autobusa u Kragujevcu

U javnom gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji Kragujevca od 1. jula primenjuje se letnji red vožnje, koji je doneo nove, ali i izmenjene stalne i sezonske linije i više polazaka.

U Kragujevcu će, javni gradski i prigradski prevoz, u naredne tri godine, obavljati isti prevoznici kao do sada.

Oni su spremni da sve uslove ugovora sa Gradskom agencijom za saobraćaj ispune i svojim kvalitetom unaprede prevoz u Kragujevcu i okolini.

Ugovorom je povećan broj polazaka za 16 odsto, odnosno za 20 autobusa više nego do sada.

Značajnije promene Kragujevčani mogu da očekuju u roku od tri meseca, kada će sva vozila morati da budu u istoj boji, koju odredi Agencija, a osoblje će biti uniformisano.

"Tražili smo da prevoznici poseduju klima uređaje u svakom vozilu, tražili smo da imaju električne displeje za najavu autobuskih stajališta, da autobusi budu opremljeni vaj - fajem i kamerama", kaže Aleksandar Popović, direktor GAS-a za komercijalu.

Gradska agencija za saobraćaj je, u skladu sa Strategijom grada o smanjenju zagađenja, donala odluku da je minimum standarda EURO 4 motor, koji manje zagađuju okolinu, ali samim tim će na ulicama biti znatno mlađa i kvalitetnija vozila, a u dogledno vreme i potpuno nova.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво