Letnji red vožnje autobusa u Kragujevcu

U javnom gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji Kragujevca od 1. jula primenjuje se letnji red vožnje, koji je doneo nove, ali i izmenjene stalne i sezonske linije i više polazaka.

U Kragujevcu će, javni gradski i prigradski prevoz, u naredne tri godine, obavljati isti prevoznici kao do sada.

Oni su spremni da sve uslove ugovora sa Gradskom agencijom za saobraćaj ispune i svojim kvalitetom unaprede prevoz u Kragujevcu i okolini.

Ugovorom je povećan broj polazaka za 16 odsto, odnosno za 20 autobusa više nego do sada.

Značajnije promene Kragujevčani mogu da očekuju u roku od tri meseca, kada će sva vozila morati da budu u istoj boji, koju odredi Agencija, a osoblje će biti uniformisano.

"Tražili smo da prevoznici poseduju klima uređaje u svakom vozilu, tražili smo da imaju električne displeje za najavu autobuskih stajališta, da autobusi budu opremljeni vaj - fajem i kamerama", kaže Aleksandar Popović, direktor GAS-a za komercijalu.

Gradska agencija za saobraćaj je, u skladu sa Strategijom grada o smanjenju zagađenja, donala odluku da je minimum standarda EURO 4 motor, koji manje zagađuju okolinu, ali samim tim će na ulicama biti znatno mlađa i kvalitetnija vozila, a u dogledno vreme i potpuno nova.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar