Deliblato: Kada krave prave štetu

Na poziv gledalaca iz Deliblata naša ekipa posetila je to selo u Opštini Kovin. Meštani kažu da im velike probleme i štetu prave krave, čiji je vlasnik komšija koji ne brine o njima i pušta ih da slobodno šetaju po selu. Obraćali su se, kažu, brojnim institucijama i niko im nije pomogao.

Dvorište Romance Ritopečki koje se nalazi odmah uz kuću Dragana i Blagoja Stojanović čiju stoku ona ne može da istera. Krave su joj sve uništile,a iako se obraćala za pomoć policiji i inspekcijskim službama u opštini Kovin niko još nije reagovao:

"Ovde sam imala lepu verandu, pokrivenu, sve je srušeno, molila sam komšiju da ih skloni, ali ne vredi i morala sam da se iselim iz svoje kuće i da odem, jer sam nezaštićena i bojim se", kaže Romanca Ritopečki, meštanka Deliblata.

"Morao sam da ogradim svoj plac zato što njegove krave ruše sve pred sobom. Kosim travu, održavam da bude sve lepo, ali ne vredi kad naiđu sve unište", objašnjava Ilija Fujkić, meštanin Deliblata.

Dragi Pajević je sa Amerikankom Frances pre tri godine došao u svoje rodno selo, uredili su imanje, ali već su se pokajali.

"Moja supruga ne sme da izađe iz kuće, automobil ne smem da osatvim ispred kapije, jer će ga krave oštetiti i sa strahom izlazimo iz dvorišta", dodaje Dragi Pajević, meštanin Deliblata.

"Selo mi se mnogo sviđa i zato sam sa Floride došla ovde da živim, ali ako se ovako nastavi moraćemo da se vratimo u Ameriku, jer ne smem da izađem iz dvorišta i ne mogu da uživam u prirodi. Zato sam veoma razočarana", kaže Frances Pajević, meštanka Deliblata.

U Mesnoj zajednici i Opštinskoj upravi Kovin kažu da su nemoćni, a Blagoje Stojanović čija je stoka, priznaje da nema gde da drži krave.

"Izvinjavam se, kad budem imao srediću sve što je uništeno, mi smo dobro živeli, pomoći ću koliko mogu", kaže Blagoje.

Zbog krava među komšijama je došlo i do fizičkog sukoba.

"Naš komšija je krenuo sa kravama, moj stariji sin je počeo da ih tera sa trave i Dragan ga je udario štapom. Prišao sam goloruk da pomognem sinu i onda sam i ja dobio tri udarca u glavu i sad imam tri kopče", objašnjava Stojan Danilović, meštanin Deliblata.

Meštani sad ne strahuju samo od gladnih krava koje slobodno šetaju po selu uništavajući bašte, plastenike i travnjake, već i od svog komšije koji postaje sve agresivniji, dok nadležni za ovakve slučajeve i dalje ćute.

 

 

 

 

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво