Nastavak izgradnje sistema za vodosnabdevanje u Bečini

Minisatrsvo državne uprave i lokalne samouprave izdvojilo je 320 miliona dinara za razvoj 59 opština Srbije. Varvarin je dobio devet miliona za nastavak izgradnje sistema vodosnabdevanja naseljenog mesta Bačina.

U ovoj fazi postaviće se oko kilometar i po vodovodne mreže a celokupan projekat regionalnog vodosnabdevanja vredan 29 miliona dinara realizovaće se do početka naredne godine.

"Znači ako prođe naredne godine i dve i kanalizacija kroz Bačinu i počne da se radi, priključiće se 80 odsto ljudi u Bačini", kažu meštani.

"Voda znači život na našem terenu, jer su većinom neispravni uzorci neispravna voda za piće koju imaju individualni korisnici", kaže Vojkan Pavić, predsednik Opštine Varvarin.

Pored Bačine, vodu za piće sa Ćelijskog jezera, dobiće i sela Suvaja, Izbenica, Orašje i Cernica.

"Siguran sam, da imajući u vidu da se radi o vrednim ljudima, da će oni to umeti na pravi način da iskoriste i da sve potencijale u Opštini Varvarin stavimo u funkciju same opštine i samim tim, to će biti delić uspešnog mozaika zvani Srbija", kaže Branko Ružić, ministar za državnu upravu i lokalnnu samoupravu.

Projekat vodosnabdevanja Varvarinske i ćićevačke Opštine je prioritet i uslov opstanka mladih u ovom kraju.

broj komentara 0 pošalji komentar