"Ogledalo istorije" u kragujevačkom "Muzeju 21.oktobar"

Izložba dokumentarnih fotografija "Ogledalo istorije" autora Darka Ćirića, muzejskog savetnika Muzeja grada Beograda, biće otvorenaje u Muzeju "21. oktobar" u Kragujevac

Reč je o snimcima beogradskih fotoreportera nastalih od 1930. do 1941. godine.

Izložba predstavlja izbor iz jedne od najvećih fotografskih kolekcija koje u našoj zemlji koja se se čuva u Muzeju grada Beograda. Čini je oko 11 hiljada izvornih negativa profesionalnih fotografskih snimaka, nastalih u najvećem delu, tokom četvrte decenije 20. veka.

Veliki deo fotografija pripadao je predratnom majstoru dokumentarne fotografije, fotoreporteru Svetozaru Grdijanu. Za postavku u Kragujevcu, odabrane fotografije, podeljene su u šest tematskih celina: kraljevska porodica, politika, događaji, društvo, grad i sport.

Izložbu "Ogledalo istorije " u Muzeju "21 oktobar," posetioci mogu da pogledaju do 26. jula.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво