Pozorište iz Vranja u Omsku

Ansambl pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja putuje u Omsk, sa predstavom "Tri sestre" nastupiće na međunarodnom pozorišnom festivalu "Akademia", koji organizuje najstarije rusko akademsko dramsko pozorište u Sibiru.

Drugi put vranjski teatar učestvuje na festivalima u Rusiji ove sezone, u oktobru prošle godine je ista predstava u Lipecku osvojila Gran pri.

Priča o neostvarenim snovima i ciljevima. Sestre Maša, Irina i Olga žive u ruskoj provinciji, a žele u Moskvu.

Glumci vranjskog pozorišta ostvaruju ciljeve, ponovo putuju u Rusiju.

"Mi smo se ovih dana i šalili, ali čuvena ta njihova želja za odlaskom u Moskvu, i mi sada samo govorimo: u Omsk, u Omsk, u Omsk,"kaže glumica Radmila Kocevska.

Život porodice Prozorov tri godine je na sceni Doma vojske u Vranju.

Predstava "Tri sestre" u režiji Trajčeta Gjorgieva, premijerno je izvedena na Borinim pozorišnim danima.

U Sibiru će predstavljati Srbiju, učestvovaće i pozorišta iz Rusije, Moldavije, Izraela, Jermenije i Švedske.

"Igrati Čehova jednom u Rusiji je velika čast i uspeh, igrati ga dvaput je, mogu reći, privilegija odabranih. To što smo deo ovako značajnog festivala u Sibirskom Omsku je najbolji završetak ove više nego uspešne sezone," navodi Marko Petričević, glumac.

Dve uspešne sezone su iza ansambla pozorišta "Bora Stanković", a šest godina su bez zgrade koja je izgorela u požaru.

Učestvovali su na Danima komedije, festivalu Joakim Vujić, Sterijinom pozorju.

"Malo su se stvari ozbiljnije pomerile sa mrtve tačke i druga faza ide dobrom dinamikom. Nadamo se da će se tako nastaviti i da ćemo u neko skorije vreme dobiti zgradu," nada se Bojan Jovanović, umetnički direktor i glumac

Posle druge faze, sledi opremanje zgrade pozorišta u Vranju. Nadležni najavljuju da bi obnova trebalo da bude završena za godinu dana.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво