Bebe i mame rekorderi u šabačkom porodilištu

U šabačkom porodilištu rođena je vicešampionska beba u težini, a mama Maksimović Slađna rekorder je u težini rođene dece.

Od najmanjeg drugara Teodora je teža više nego duplo, od većine beba i duža za 8 centimetara.

Sa 5 kilograma i 600 grama dobila je vicešampionsku titulu u porodilištu, odlične ocene, ime jedne carice i neskrivenu radost majke zbog najteže bebe u porodici Maksimović u Krnulama.

"Bila sam velika svi su mislili da nosim trojke, ali ja sam se borila da budem što aktivnija, više sam jurila sa decom i sve je izašlo bez problema," kaže mama Slađana.

Sa četvoro dece na rođenju teške ukupno 20.550 grama tridesetogodišnja Slađana je rekorder medju majkama.

"Sve prirodno, bez epidurala, bez tableta za bolove, bez ičega, bez ikakvih komplikacija," navodi ona.

Pre 12 godina sa 5 kilograma i 250 grama stigao je Dušan, potom najsitnija Katarina sa 4 kilograma i 200 grama, a dvogodišnjoj Milici rođenoj sa 5,5 kilograma, titulu je sada preuzela 100 grama teža Teodora.

"Svi su iznenađeni sa kilažom, a ja sam presrećan, obradovao sam se kad mi je supruga javila, naravno naravno da sam morao duplo da častim," objašnjava otac Slobodan Maksimović.

Najkrupnija beba rođena u Šapcu teška je 6 kilograma i 200grama. Bucmasti podmladak u porodilištu nije retkost.

"Sve je više majki koje rađaju krupnu decu, ja im čestitam na hrabrosti i najčešće su takvi porođaji prirodnim putem i bez komplikacija," navodi dr Dragan Milošević, načelnik odeljena ginekologije i akušerstva Opšte bolnice Šabac.

Teodorina mama kaže da bebe obično po rođenju nose odeću veličine 56, a da će njena ćerka odmah u garderobu veličine 74.

U nešto manje benkice i štramplice će i drugar iz sobe. Sa pet kilograma Marko je kažu srećne majke, po težini pravi momak za Teodoru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво