Niš dobija mapu buke

Niš će biti prvi gradu U Srbiji koji će dobiti stratešku mapu buke. To je sveobuhvatni dokument o izvorima i proceni nivoa buke u gradu. Narednih meseci buka će se u Nišu meriti na 9 tačaka.

Strateška mapa buke je sveobuhvatni dokument o izvorima i proceni nivoa buke u gradu. Prvi u Srbiji dobiće je grad Niš.

Najmanje 5 gradova sa više od 100.000 stanovnika treba da je imaju kako bi se poglavlje 27, koje se odnosi na zaštitu životne sredine.

Narednih meseci buka će se u Nišu meriti na 9 tačaka.

Da je buka štetna svesni su svi, a dokument će dati smernice šta konkretno grad treba da uradi da bi se štetnost buke smanjila.

Osim saobraćaja u gradu, Niš se nalazi na raskrnici oba kraka koridora 10, tu je aerodrom, i do sada ne postoje konkretne analize i rezultati merenja.

Uz stratešku mapu buke Niš je ranije doneo odluku o akustičnom zoniranju gradu,

Niš 6 zona a na osnovu te odluke inspektori će moći da mere nivo propisane buke, za nepoštovanje odluke predvidjene su kazne od 25.000 do 150.000.

Zanimljivo je da su od merenja buke izuzeti najavljeni festivali u gradu, vojni avionski saobraćaj, ali ne i civilni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво