Više lekara i nova oprema u šabačkoj bolnici

Zaposleno više od 50 medicinskih radnika u šabačkoj bolnici, od početka godine. Zahvaljujući donatorima nabavljana je i nova medicinska oprema. Manje liste čekanja i bolja usluga, želja je nadležnih u bolnici.

Od početka godine, u šabačkoj bolnici zaposleno je 55 zdravstvenih radnika, od toga, 29 medicinskih sestara i tehničara i 13 lekara. Nabavljena su i dva ultrazvučna aparata, a u rad je puštena nova sterilizacija, koja nije menjana od osamdesetih godina.

Urgentni prijem Opšte bolnice, prvo je radno mesto za dvadesetsedmogodišnjeg Dragana Adamovića. Medicinski fakultet je završio prošle godine, a pripravnički staž pre nekoliko meseci.

"Moji dalji planovi su da ostanem ovde, ne planiram da idem iz zemlje, ali dobro, videćemo. Nadam se da ću napredovati, prilika mi je pružena, ja ću se tuditi da se pokažem u što boljem izdanju,'' kaže dr Dragan Adamović.

Pored Dragana, u službi urgentnog prijema u ovoj godini zaposleno je još osam mladih lekara i četiri medicinska tehničara. Većini je ovo prvi posao u stuci.

,,Radim ovde od pre dva meseca, mogu reći da mi dosta radi posao u urgentnom prijemu Opšte bolnice, zato što je tu patologija raznovrsna, i za jednog mladog lekara, može dosta stvari da se vidi, da se nauči, i da se stekne neophodno iskustvo,'' navodi dr Nemanja Erčić iz Šapca.

,,Školu sam završio 2014. godine, odradio sam pripravnički staž, posle toga sam radio preko javnih radova, ovo mi je prvi ugovor," objašnjava Momčilo Damjanović iz Šapca]

Manje liste čekanja i bolja usluga, želja je nadležnih u bolnici.

Zahvaljujući donatorima, nabavljana su dva nova ultrazvučna aparata, a sredstvima ministarstva zdravlja, kupljena je parna sterilizacija.

,,Dobili smo zaista dva najsavremenija uređaja, dva parna stelizatora, jedan plazma sterilizator, oni rade, oni su u pogonu punom parom, već se oseća kvalitet, i jedna sigurnost, jer smo imali uređaje koji su već bili dotrajali godinama, kvarili su se,'' kaže dr Slobodan Popović, v.d. direktor Opšte bolnice '' Dr Laza K. Lazarević''.

Novina je i da će se u bolnici uskoro raditi laparoskopska operacija debelog creva.

U okviru saradnje sa Institutom za majku i dete, dečji ortoped i fizijatar, po potrebi dolaziće u Šabac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво