Prva inostrana investicija u Kuršumliji. Posao za 100 radnika

U Kuršumliji je na pomolu prva strana investicija. Izraelska firma "Vudfil" zakupila je na pet godina zgradu u kojoj je nekada radila Konfekcija "7. juli".

Posle renoviranja počeće proizvodnja nameštaja, sa planom da se, za početak, zaposli stotinu radnika.

Prema planu, u zgradi koja posle stečaja Konfekcije "7. juli" samo propada za nekoliko meseci proizvodiće se nameštaj. Izraelsku firmu "Vudfil" ovde su privukli, pre svega lako dostupni prirodni resursi, ali i saradnja sa firmom "Simpo Sik" koja za njih proizvodi hrastovu šper ploču.

"Uobičajeno, ne radi se xrastova šper ploča, mi radimo bukovu, ali smo specijalno za njega uradili kontigent hrastovine, on je bio toliko zadovoljan da je odmah krenuo sa kupovinom i tako je došlo do saradnje, u smislu da bi on došao ovde da otvori fabriku ili deo pogona iz Tel Aviva, da preseli ovde", kaže Milorad Andrejević, direktor kompanije „Simpo Sik".

Za sam početak, bilo bi zaposleno stotonu radnika od velikog značaja za kuršumlijsku opštinu koja je jedna od najsiromašnijih u zemlji.

"Obećavam u prvoj godini najmanje sto radnika, a sigurni smo da ćemo vrlo brzo napredovati. Nadamo se da će potražnja biti mnogo veća nego proizvodnja. To je naš poslovni plan", kaže Ran Ejviat, direktor kompanije „Vudfil".

"Pre nego što počne proizvodnja, a čuli smo da planira da zaposli stotinu ljudi, što je za nas kao hiljadu da se zaposli, u Beogradu će morati da renovira zgradu - tu će da se angažuju naše firme", procenjuje Radoljub Vidić, predsednik Opštine Kuršumlija.

Prema planu, prvi proizvodi iz ovog pogona ugledaće svetlost dana u oktobru, na sajmu nameštaja u Americi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво