Kragujevac: počinje upis na fakultete

Na 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu slobodno je 3.710 mesta, od toga oko 2.500 za studente koji se školuju o trošku države, što je za oko 200 više nego prošle godine.

Najviše kandidata, po 600, upisuju Ekonomski i Pravni fakultet u Kragujevcu. Najveće interesovanje budućih brucoša je za sudije na Prirodno matematičkom i Medicinskom fakultetu, gde za jedno mesto konkuriše i po nekoliko kandidata.

Na velika vrata, vraćaju se i studije inženjerstva, pa je za Fakultet inženjerskih nauka već prijavljeno više kandidata od broja slobodnih mesta.

"Školujemo one kadrove koje privreda traži, a lepeza ponude je veoma velika. I studenti urbanog inženjerstva, studenti automobilskog inženjerstva i studenti vojno-industriskog inženjerstva imaju obezbeđene sutrašnje pozicije na svojim radnim mestima. Kao fakultet imamo izuzetnu ponudu i garantujemo našim studentima budući posao", kaže Prof. dr Dobrica Milovanović, dekan Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво