U Žagubici i dalje vanredno zbog nevremena

Prethodnih dana nevreme je pogodilo i Opštinu Žagubica. Tamo je još uvek na snazi vanredna situacija - u selima Bliznak, Medveđica, Sige i Krupaja. Saniraju oštećene puteve, ali nove padavine ih ponovo odnose.

Izobilje potočića koji su najveće bogatstvo Homolja, u toku jedne noći porasli su nekoliko puta i postali neprijatelji ovog kraja. Ušli su u kuće, presekli puteve i odneli sve što je nekada bila obala ili se nalazilo na njoj. Blaža Pavković svoj most još uvek nije pronašao, pa pravi novi.

Vlastimiru Pavloviću najžalije je što vodenica potočara više ne može da radi. Bujice vode bile su toliko snažne da su promenile tok reke.

„Reka je bila samo do ovde, a sad je za deset metra otišla tamo gde je nekad bila bašta. Polovina bašte je odneta", kaže Pavlović.

Sada strahuju od klizišta.

„Ako izdrži ovaj zid što sam uradio je dobro. Ako ne, moram ponovo sve da radim. Polazi ponovo odozgo. Vidi se pored ograde sad je ponovo puklo", zabrinuto kažu meštani Bliznaka kod Žagubice.

Komisija za procenu štete odmah je obišla četiri sela u kojima je na snazi vanredna situacija. Oštećeni putevi već su nasuti, kako bi meštani bili povezani sa ostatkom opštine. Međutim, nisu stigli da očiste sve odvode, pa je jučerašnji grad odneo veći deo onog što je sanirano.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи